Schrijfsels

Maar wat als ik in een bad trip terechtkom?

Dit is een vraag die ik regelmatig krijg van mensen die aan het onderzoeken zijn of een ceremonie met Magische Truffels of Magic CacaoBliss iets voor hen zou zijn. Die de kriebel voelen wanneer ze hierover lezen of horen maar het tegelijkertijd ontzettend spannend vinden.

Het bestempelen van een psychedelische ervaring als een ‘bad trip’ heeft in mijn ogen meer te maken met het hebben van verkeerde verwachtingen en komen uit de hoek van het recreatief gebruik. Als de verwachting is dat je het alleen maar leuk gaat hebben met vrienden en dat je alles in mooie kleurtjes gaat ervaren dan is het best heftig als je wordt overvallen door emoties als pijn en verdriet. Dat had je niet besteld!

Wanneer jij besluit om te gaan deelnemen aan een ceremonie met Magische Truffel of Magic CacaoBliss dan doe je dat niet zomaar. Dat is een weloverwogen besluit, waar je je goed op voorbereidt. Voor een ceremonie met plantmedicijnen geldt: Je krijgt wat je nodig hebt, én wat je aankan. En dat is niet altijd waar je om hebt gevraagd.

Donkere stukken komen langs omdat dáár de heling nodig is, en om dit te helen zul je er dwars doorheen moeten. Met overgave en vertrouwen als mindset, de warme en veilige locatie als setting en mijn begeleiding zijn alle ingrediënten in huis om een inzicht gevende en helende ervaring te hebben.

Het kan zijn dat je pijnlijke of donkere stukken tegenkomt waar je niet op had gerekend. Omdat je niet eens wist dat het er zat, of dacht dat je daar klaar mee was omdat je daar al zo hard aan hebt gewerkt met bijvoorbeeld therapie.

Wanneer dit gebeurt kun je dit als ‘bad’ ervaren, en je hiertegen verzetten zal daar nog een schepje bovenop doen. Maar geloof mij… Het is juist in deze stukken waar de prachtige en voor jou nodige heling plaatsvindt, en hieruit ontstaan mooie inzichten waar je na de ceremonie mee verder kunt.

Alles wat zich zal aandienen wil door jou gezien en doorvoeld worden: The good, the bad and the ugly. Laat je verzet los en vertrouw erop dat je misschien niet altijd krijgt waar je om hebt gevraagd, maar precies dat wat jij nodig hebt en nooit meer dan je aan kan. Sta open voor álles wat zich zal aandienen en laat je meevoeren met de stroom mee in plaats van ertegenin proberen te zwemmen. Uiteindelijk brengt deze stroom je naar het licht toe.

En… je kan ook verrast worden wanneer je wél vooraf verwacht dat er pittige stukken langskomen! Pijn of trauma uit jouw verleden waar je in het dagelijkse leven uit gewoonte nog van alles aan ophangt kunnen passeren en ineens zie je heel duidelijk dat je dat kunt laten gaan. Pareltjes zijn dat!

Worden wie je altijd was

Auteur: Lichtflits

Je bent veranderd
Ik herken je niet meer
Vroeger deed je niet zo
Ik kan hier niet aan wennen
Ik hoop dat je snel weer jezelf wordt

Ja ik ben veranderd
Ik heb mijn masker afgedaan
En ben niet langer meer de kameleon
Die meekleurt met haar omgeving

Het was de tijd
Om mijn eigen kleuren te laten zien
Me te laten horen zoals ik daadwerkelijk ben
Te gaan spreken met mijn eigen woorden
Vanuit mijn eigen hart

En ik begrijp het dat je mij niet herkent
Toch ben ik nu meer mezelf
Dan ik ooit ben geweest.
Ik ben veranderd en weer mezelf geworden
En ook al moet je misschien even wennen
Dit ben ik en dit ben ik altijd al geweest

Last-minute deelnemen, ja of nee?

Een mooie en bewuste voorbereiding op een truffelceremonie van minimaal 3 dagen raad ik iedereen aan. Met al naar binnen keren start jouw reis, bewust bewegen richting de ceremonie. Het liefst zak ik zelf een aantal dagen voor een ceremonie al heel fijn in mijn truffelbubbel door me heel bewust te voeden. Fysiek door gezond te kiezen en mentaal door yoga, meditatie, podcasts enzovoort.

Maar in ’t verleden zijn er óók keren geweest dat ik aan álles voelde dat ik naar een ceremonie moest! Morgen! Of straks! Dán maar geen voorbereiding, fietsen zonder zijwieltjes! 

En altijd bleek dat het de bedoeling was dat ik daar was. Ik ervaarde soms pittige maar altijd prachtige ceremonies met veel heling en helderheid.

Dus ja, soms is last-minute precies de bedoeling. Veiligheid hierin altijd voorop, met zorgvuldige screening. Last minute een ceremonie is niet altijd en niet voor iedereen weggelegd. Als ik óf jij voelt en denkt dat last-minute voor jou geen goed idee is dan ontvang ik je heel graag een andere keer.