Microdoseren

Misschien heb je onlangs een ceremonie met volledige dosering ervaren en is dit traject een verdiepend vervolg om aan de slag te gaan met de inzichten en lessen die je hebt mogen ontvangen. Het kan ook zijn dat microdoseren voor jou een manier is om eerst rustig kennis te maken met psychedelica en de helende werking voor je ziel, je hoofd en je hart en vele andere voordelen wil ontdekken. Allebei helemaal goed.

Je kunt microdoseren om heel veel redenen. Uiteenlopend van meer creativiteit ervaren, afname van bepaalde fysieke of mentale medische klachten, persoonlijke- of spirituele ontwikkeling of gewoon uit nieuwsgierigheid naar de werking hiervan en de wens om je buiten de gebaande paden te begeven. Ook steeds meer ondernemers gebruiken microdoseren om het ‘out of the box’ benaderen van hun onderneming te bevorderen!

Eén van de effecten van microdoseren met truffels is dat door de psychoactieve stof psilocybine het jouw bewustzijn, dag na dag, op zeer subtiele wijze verruimt. Het kan je helpen de dingen vanuit een ander perspectief te bekijken. Dit leidt vaak tot meer geduld en begrip voor jezelf en de mensen om je heen. Je gaat je realiseren dat er méér opties bestaan dan je in eerste instantie had gedacht. Het schept ruimte om anders te kiezen. Dit helpt je om oude patronen te herkennen, te doorbreken en nieuwe inspirerende patronen aan te leren. Microdoseren helpt je om dichterbij jezelf te komen en trouw te zijn aan de stem van je hart. Het helpt je om jezelf (weer, of meer) lief te hebben. Dat is de basis van alles!

Microdoseren met psilocybine is geen wondermiddel, maar geeft een liefdevolle ondersteuning van allerlei processen die zich van bij jou van binnen afspelen. Zie het als een elektrische fiets, en realiseer je goed dat de motor pas gaat draaien op het moment dat jij begint te trappen.