Het Medicijn

Door de eeuwen heen worden er in verschillende culturen en religies gebruik gemaakt van heilige planten als medicijn en bewustzijnsverruimend middel. Zij werden toen, en nog steeds, ritueel en ceremonieel ingezet voor heling, wijsheid en spirituele groei.

Deze plantmedicijnen en de helende werking hiervan krijgen in de Westerse wereld steeds meer erkenning. Aan verschillende universiteiten, wereldwijd maar ook in Nederland wordt onderzoek gedaan naar het inzetten van psychedelica in de GGZ, een mooie ontwikkeling! Plantmedicijnen zoals Ayahuasca, San Pedro en Magic Mushrooms zijn in Nederland officieel verboden. Eeuwig zonde, dit zijn prachtige medicijnen mits met integriteit en kennis ingezet. Gelukkig zijn er de Magische Truffels, 100% legaal en beschikbaar voor de heling, wijsheid en spirituele groei. 

Magische Truffels

Op de plek waar paddenstoelen groeien bevindt zich in de grond een groot netwerk van mycelium, een schimmel met een witte, draderige structuur. Dit mycelium levert de voeding om de paddenstoelen te laten groeien. Om de voeding te beschermen en op te slaan voor mindere tijden ontstaan in het mycelium verharde stukken, als een soort kleine knolletjes. Dat is de Magische Truffel, met als officiële naam Sclerotia. De truffel bevat net als Magic Mushrooms psilocybine, dit wordt in de lever omgezet naar psilocine en heeft dezelfde geestverruimende hallucinerende werking.

Na inname ga je op reis in jezelf, voorbij je mind naar de diepere lagen van bewustzijn. De truffels helpen jou om het licht te laten schijnen op oude pijn, thema’s en vraagstukken en brengen heling en inzichten die jou dichter bij de kern brengen van wie jij werkelijk bent. Je eigen gedragingen in het NU worden helder belicht en vaak zie je heel helder hoe je het anders zou kunnen doen.

Magic CacaoBliss

Magic CacaoBliss is een combinatie van psilocybine, B. caapi en meer dan 20 verschillende kruiden en specerijen gevat in een chocolaatje van rauwe Cacao.  Alchemie van oude wijsheid met Westerse blik, met heel veel liefde voor en kennis van plantmedicijnen pas een paar jaar geleden ontwikkeld tot een prachtig en krachtig medicijn. Magic CacaoBliss geeft liefdevolle ondersteuning bij de soms pittige processen van heling en levert een mooie bijdrage op het gebied van persoonlijke -en spirituele ontwikkeling.

Zoals ook bij Magische Truffels geeft Magic CacaoBliss je wat je nodig hebt èn wat je aankan, en dat is niet altijd waar je om vraagt. Magic CacaoBliss wordt vaak als vrouwelijk, zacht en liefdevol omschreven. De cacao, kruiden en specerijen zijn echte hartopeners en de spirit van B. caapi wordt in het Amazonegebied als Moeder Ayahuasca aangeduid.

Banisteriopsis caapi wordt door de inheemse bewoners ‘Liaan van de ziel’ genoemd. Deze bijzondere plant is 1 van de bestanddelen van het Ayahuascabrouwsel en wordt al minstens 1000 jaar door inheemse stammen in het Amazonegebied gebruikt als plantmedicijn. B. caapi heeft een remmende functie op de MAO-enzymen in je lever. Deze enzymen zorgen ervoor dat psychoactieve stoffen als psilocybine worden afgebroken en dat er tolerantie optreedt. Door het toevoegen van B. caapi aan de Magic CacaoBliss kun je gedurende een ceremonie meerdere malen bijdoseren.

In een Magic CacaoBliss ceremonie ga je op reis in jezelf met over het algemeen iets meer regie over de intensiteit van je reis. Je start met 1 chocolaatje en gedurende de ceremonie is er mogelijkheid om bij te doseren. Hiermee ontstaat ruimte om in je reis zelf steeds de keuze te kunnen maken: Hoe zit ik erin? Wil ik dieper, meer intens? Of vind ik het genoeg zo?

Nog een bijkomend voordeel van Magic CacaoBliss… ze zijn echt heerlijk van smaak! Ook zijn de fysieke ongemakken (het spugen en de diarree) bekend van onder andere Ayahuasca er niet, wat ook wordt ervaren als mild en liefdevol.

Het gebruik van B. caapi kan effect hebben op een aantal voedingsmiddelen die normaliter ongevaarlijk zijn. Dat kan dan onder andere hoofdpijn, misselijkheid en verhoging van de bloeddruk veroorzaken.

Klik op de button hieronder voor meer informatie over hoe je je het beste kan voorbereiden op de ceremonie.

Cacao

100% rauwe Cacao is een plantmedicijn met een vrouwelijke energie dat bekend staat als zacht en liefdevol. Cacao stimuleert het hart om te openen en helpt jou te verbinden met je hart. Het versterkt het gevoel van verbinding met jezelf en de mensen om je heen. De liefdevolle energie helpt je emoties te voelen en contact te maken met je intuïtie en je innerlijke wijsheid.

Theobroma Cacao, dat is de wetenschappelijke naam van de cacaoboom. De naam Theobroma is afkomstig uit Meso-Amerika, waar de inheemse bevolking verwees naar de goddelijke status van de plant, de letterlijke vertaling is ‘Voedsel van de Goden’. Het woord chocolade is gebaseerd op het woord ‘chocolātl’ uit de Nahuatl-taal van de Azteken, wat “bittere drank” betekent. Cacao had een bijzondere betekenis voor de Azteken en werd gebruikt om te vieren en te verbinden in rituele en religieuze ceremonies.

Tegenwoordig wordt 100% rauwe Cacao bestempeld als superfood. Het zit boordevol mineralen en antioxidanten zoals zink, chroom, ijzer en magnesium en vitamine C en E. In de cacao zit ook de stof tryptofaan. Deze stof verhoogt de aanmaak van serotonine, het gelukshormoon wat onder andere vrijkomt als je verliefd bent en werkt als een natuurlijk antidepressivum.

Voor ceremonieel gebruik serveer je de cacao als dikke drank van 42 gram 100% rauwe cacao met daaraan toegevoegd een mix van specerijen om de opname van de cacao en de werking ervan te optimaliseren.