De Ceremonie

Safety First

Hoewel Magische Truffels en Magic CacaoBliss in de meeste gevallen 100% veilig is zijn er een paar uitzonderingen. Voor je kunt deelnemen aan ceremonie vraag ik je onderstaand extra goed door te lezen. 

Deelname is vanaf 18 jaar en ouder. Ook als er medisch gezien niets in de weg staat om deel te kunnen nemen behoud ik te allen tijde het recht om deelname te weigeren. Dit bijvoorbeeld wanneer ik denk dat jij er (nog) niet aan toe bent. 

Je kunt niet deelnemen bij de volgende contra indicaties:

Je kunt niet deelnemen bij gebruik van de volgende medicatie:

Bij gebruik van de volgende medicatie kun je (nog) niet deelnemen. Neem contact op met de voorschrijvend arts of huisarts voor advies over veiligheid in combinatie met psilocybine en eventueel afbouwen:

“Nogmaals dank – ik weet niet echt waar het allemaal mee te maken heeft, maar voel me echt zoveel fijner. Wat een mooie ervaring heb ik gehad, en dat wil ik graag delen.”

Linda, privéceremonie mei 2022

Overige medicatie
Vermeld alle overige medicatie en supplementen ook op het intakeformulier. Bij veel soorten medicijnen zal de combinatie met Magische Truffels of Magic CacaoBliss geen probleem zijn. Wanneer dat mij niet helemaal duidelijk is zal ik je vragen dit na te gaan bij de voorschrijvend arts of huisarts.

Drugs en alcohol
Minimaal 3 dagen maar nog liever een week voor de ceremonie én 2 dagen erna geen (soft)drugs of alcohol gebruiken. Speelt er verslavingsproblematiek? Dan gaan we eerst samen in gesprek voor je kunt deelnemen.

Intake formulier
Yes, jij wilt graag reserveren! Check de agenda voor de planning en maak je boeking door het insturen van het intakeformulier. Buiten de vragen met betrekking tot jouw gezondheid en de veiligheid in combinatie met medicatie tref je hier ook een aantal vragen over jou als persoon en jouw leven.
Jouw verhaal geeft mij handvatten om jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden tijdens de ceremonie en de vragen zijn voor jou een mooie manier om vast heel eerlijk in te checken bij jezelf.

Voorbereiding

En dan is het zover! Je hebt je goed geïnformeerd, de intake gehad en een datum geprikt. Deelnemen aan een ceremonie doe je niet ‘even tussendoor’. Jouw reis naar binnen begint vanaf het moment van inschrijven en je haalt het meeste uit jouw reis met een goede voorbereiding.

Breng als het mogelijk is de dagen voor de ceremonie zoveel mogelijk met jezelf door. Werken en meedraaien in het gezin kan gewoon hoor, maar probeer hierbuiten drukke plekken te vermijden. Zoek de natuur op, lees een mooi boek, luister naar muziek, mediteer, beoefen yoga, ga lekker lang en met aandacht in bad. Ga in gesprek met jezelf over je intentie die je misschien mee wilt nemen in de reis. Wat zijn de vragen waar je graag antwoord op zou willen krijgen? Wat zou je willen helen, wat zou je willen leren?

Leuk en interessant om te kijken zijn de documentaires ‘Fantastic Fungi’ en ‘How to change your mind’, beide te vinden op Netflix. Ook fijn om samen te kijken met thuisblijvers die het misschien wel heel spannend vinden wat je gaat doen!

Dieet
Buiten jouw mentale voorbereiding zijn er ook qua dieet een aantal voorschriften, deze gelden met name voor de Magic CacaoBliss. Gebruik van een MAO-remmer, zoals de B. caapi die onderdeel is van de Magic CacaoBliss, kan effect hebben op een aantal voedingsmiddelen die normaliter ongevaarlijk zijn. Dat kan dan onder andere hoofdpijn, misselijkheid en verhoging van de bloeddruk veroorzaken.

Bij een truffelceremonie is het dieet minder strikt. Maar zelf zak ik door bewuster om te gaan met wat ik allemaal in mijn mond stop altijd heel fijn in het proces, langzaam voortbewegen richting de ceremonie.

Alcohol en (soft)drugs tenminste 3 dagen maar nog liever een week laten staan! Speelt er verslavingsproblematiek? Dan is tenminste 4 weken geen gebruik aanbevolen.

Eet lichte maaltijden, zo gezond mogelijk. Veel groenten, fruit en noten, geen geraffineerde suikers en zo min mogelijk toevoegingen. Drink water en thee, vermijd koolzuurhoudende en suiker bevattende sappen en frisdranken en drink liever geen koffie, in ieder geval niet op de dag van de ceremonie. Minimaal 3 uur voor aankomsttijd eet je een laatste lichte maaltijd.

Bij een Magic CacaoBliss ceremonie deze voedingsmiddelen het liefst een week maar in ieder geval 3 dagen vermijden:

Dit lijkt een enorme lijst maar valt reuze mee. Met ’s morgens kwark of havermout, een boterham met humus, jonge kaas of zoet beleg en veel groenten en fruit kom je al een heel eind!

Wil je je graag helemaal houden aan het dieet maar kan je hierbij wel wat hulp gebruiken? Ik help je graag op weg met suggesties en recepten!

Wat neem je mee?
Ik heb voor jou een heerlijk matras met frisgewassen beddengoed, een waterfles en een oogmasker. Tijdens de ceremonie is het fijn om makkelijk zittende kleding te dragen, bijvoorbeeld een joggingbroek of een sportshortje plus hemd bij warm weer. Laagjes en lekkere dikke sokken zijn fijn, je temperatuur kan wisselen.

Denk verder aan een notitieboekje en pen en je mag ook nadenken of er een foto, een sieraad of iets anders is dat belangrijk voor je is en wilt meenemen.

Bij een ceremonie met overnachting slaap je in de ceremonieruimte op je eigen matras. Op de locatie is geen douche, natuurlijk kun je je wel opfrissen en je tandenpoetsen. Ben je een lichte slaper dan zijn oordopjes misschien prettig.

 

De ceremoniedag

Je komt aan op de afgesproken tijd. Er is alle tijd om te landen op de locatie en we maken uitgebreid kennis met elkaar. Als je zover bent bereiden we de truffels met de voor jou afgestemde dosering. Tijdens het eten van de truffels trekken we nog een kaart die je mee kunt nemen in je intentie. Daarna maak je het jezelf makkelijk op je matras in de ceremonieruimte en gaat jouw reis beginnen!

 

 

Wat kun je ervaren?
Elke reis is uniek, met 1 regel die altijd opgaat: Je krijgt precies wat jij nodig hebt en wat je aankan! Probeer zonder verwachtingen de ceremonie in te gaan, laat het zijn zoals het gebeurt. Je reis zelf zal tussen 3 en 5 uur duren en is in meeste gevallen opgebouwd in 3 fasen:

 

Fase 1
Na inname zul je na 5-30 minuten de eerste tekenen van bewustzijnsverandering ervaren. Het ene moment ben je nog aan het bedenken of je ‘iets voelt’, en het volgende moment zit je erin. Je kunt het wat koud krijgen, het dekbed is lekker warm en als je wil maak ik een kruik voor je. Je ziet wat scherper, kleuren worden intenser en met open ogen zie je trilling en energie van alles in de ruimte. Wanneer je je ogen dicht doet begint jouw reis naar binnen.

Fase 2
In de tweede fase beleef je de piek van je reis. Deze fase kan heel overweldigend zijn, ik omschrijf het zelf altijd als véél! Allerlei gedachten en emoties kunnen de revue passeren, al dan niet samen met visuals. Je kunt pijn en verdriet ervaren en huilen terwijl je misschien niet eens helder hebt waarom. En dat maakt ook niet uit, elke traan is er 1 die eruit moet en brengt jou de heling die je nodig hebt. Overgave is het toverwoord voor deze fase!

Fase 3
Na de intense piek zet de landing in. Dit is de fase van inzichten ontvangen en het meest waardevolle stuk van je reis. Je geest is helder en scherp, je brein boort bronnen aan waarvan je het bestaan niet wist. Het is alsof er een bouwlamp van 500 Watt schijnt op allerlei situaties of vraagstukken uit je leven, op jou in relatie tot anderen en jouw eigen gedragingen daarin. Je voelt je verbonden met alles en iedereen op aarde en daarbuiten, en dankbaarheid. Ik zal je stimuleren om je reis helemaal uit te reizen, deze fase is te waardevol om niet met jezelf door te brengen.

Individueel proces in groepsverbinding
Wanneer je je hebt ingeschreven voor een groepsceremonie ontstaat deze groep nooit zomaar. Het is de bedoeling dat je samenkomt, je hebt elkaar iets te brengen en te ontvangen. Tijdens de ceremonie wordt er niet gepraat onderling, je legt de focus op jezelf en je reist in stilte. Het is niet de bedoeling dat jij in een troostrol schiet voor een ander of begint te babbelen, hoe sterk je de behoefte ook voelt. Mocht dit passeren kun je hier een mooi stukje zelfonderzoek op doen… Waarom leg ik de focus op een ander en niet op mijzelf?

Niet elke deelnemer reist even lang. Wanneer jij al eerder bent geland breng ik je thee en fruit met wat lekkers. Je blijft in de ceremonie tot iedereen is geland of tot ik besluit dat de ceremonie volbracht is.

Een ceremonie bij mij gaat altijd door, ongeacht het aantal deelnemers. En als het zo ontstaat dat jij je inschrijft voor een groepsceremonie en je blijkt de enige deelnemer… Dat is dan precies zoals het de bedoeling is.

Muziek
Muziek is een krachtige ondersteuning tijdens de ceremonie. De juiste muziek op het juiste moment kan jou precies geven wat je nodig hebt. Teksten komen glashelder binnen, en zelfs muziek in een vreemde taal zul je intens kunnen ervaren en zal emoties bij jou losmaken alsof je elk woord verstaat. Terug in het dagelijkse leven biedt het regelmatig luisteren van deze muziek steun in jouw proces van heling en het integreren van je inzichten.

Ik heb inmiddels een hele mooie verzameling prachtige muziek die ik graag met je deel! Mijn afspeellijsten staan op Deezer onder de naam Dekrachtengel.nl.

Klankschalen en drum
Net zoals de psilocybine een soort chaos creëren in je hersenen, de boel een beetje opschudden en er hierdoor ruimte ontstaat voor nieuwe verbindingen kunnen klankschalen daarin ondersteunen door hun klank en de trilling. Je bestaat voor een groot deel uit water, elke cel in je lijf is daarmee gevuld.

Onverwerkt trauma zet zich ook vast in je lichaam en door deze blokkades stroomt het niet vrij in je lijf. Ook de diepe vibrerende klank van de sjamanendrum is hierin een krachtig medicijn. Ik geniet zelf altijd enorm van de helende werking van klank, tijdens een ceremonie en daarbuiten. Ik ben aan het leren dit te integreren in de ceremonies, en zal wanneer passend klankschalen aanslaan en de drum inzetten.

Na de ceremonie
Na de landing is er fruit, zoetigheid als koek en een stukje chocolade, en een kop thee. Je komt rustig bij, en daarna is er verse en voedende soep met brood en ander lekkers in de fijne leefruimte. We nemen alle tijd om jouw ervaring en bij een groepsceremonie die van medereizigers met elkaar te delen. Je verhaal delen, jezelf erover horen praten en luisteren naar ervaringen van anderen kan als kers op de taart nog voor mooie inzichten zorgen.

Een dagceremonie duurt 8 à 9 uur en na afloop kun je gewoon veilig en nuchter naar huis. Wanneer je blijft overnachten wek ik je de volgende dag met thee en starten we op met een meditatie en klankschalen. We ontbijten samen en blikken terug op de ceremonie, en uiterlijk 10:30 nemen we afscheid van elkaar.
Soest is omgeven door prachtige natuur. Voor je huiswaarts gaat is het fijn om eerst nog even een uurtje te wandelen, ik wijs je graag mijn favoriete plekjes in de Soester bossen en duinen.

Weer thuis

En dan kom je thuis, vol van alle ervaringen. Misschien wil je direct alles over je ervaring vertellen en begin je te praten zodra je een vriend of geliefde ziet of telefonisch spreekt. Of je hebt eerst nog wat uit te vogelen en hebt nog geen woorden kunnen bedenken om je verhaal te doen, en wil alleen maar een warme douche of bad en dan naar bed. Wel goed om dit vooraf vast uit te leggen, dan is diegene hierop voorbereid en kan deze meebewegen met jouw behoefte.

Probeer je tenminste nog 2 dagen te houden aan de dingen die je deed ter voorbereiding op de ceremonie. Stort je als het lukt niet gelijk in allerlei drukte, die prikkels kunnen best heftig zijn. Blijf actief in verbinding met je ervaring, voed jezelf door de ceremoniemuziek te luisteren. Opschrijven of inspreken van je ervaring, je inzichten en alles wat verder nog oppopt is heel helpend, en dan vooral óók het teruglezen of afluisteren. Wees niet ongeduldig, soms vallen er tijden na een ceremonie nog stukjes op hun plek.

Mijn begeleiding stopt niet direct na een ceremonie. Ik zal in de dagen erna bij jou inchecken om te vragen hoe het met je gaat, en je kunt naar mij uitreiken met korte vragen of overpeinzingen, ook als de ceremonie al even geleden is.

Wanneer je na een ceremonie wat meer hulp kunt gebruiken bij het integreren van je inzichten in jouw dagelijkse leven is er de mogelijkheid om een 1 op 1 coaching sessie te boeken. Tijdens een wandeling of met een pot thee duiken we hier samen in.